От днес започва изследване за заболяването чума по дребните преживни

...
От днес започва изследване за заболяването чума по дребните преживни
Коментари Харесай

Търсят чума вече и в Елхово

От през днешния ден стартира проучване за болестта чума по дребните преживни животни и в община Елхово.

Зоната за взимане на проби беше разширена от 10 на 20 километра като превантивна мярка. В град Болярово на съвещание на локалния спешен щаб бяха набелязани още ограничения за ограничение на болестта. Проби от овцете и козите ще се вземат и от крайграничните селища на Елхово.

Ветеринарите ще правят и клинични прегледи на всички дребни преживни животни в 20-километровата зона към огнището на заболяването, реши локалният спешен щаб.

Областният шеф Димитър Иванов, който е ръководител на щаба, съобщи: „ На притежателите на дебни преживни животни предлагаме, в случай че е допустимо, да преминат единствено на оборно развъждане и да няма разбъркване на стадата “.

Съдбата на стадото в Болярово, за което организацията по сигурност на храните на 18 юли издаде заповед за евтаназия, а след това персонално министър Порожанов спря осъществяването ѝ, остава неразбираема. Собствениците отхвърлиха да позволен ветеринарите да вземат втори проби, с цел да се откри с решителност съществуване на чума в стадото им.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР