От днес започва доизграждането на югоизточния обход на Пловдив. Трасето,

...
От днес започва доизграждането на югоизточния обход на Пловдив. Трасето,
Коментари Харесай

Започва доизграждането на важна отсечка, облекчаваща трафика от АМ „Тракия“ и Свиленград

От през днешния ден стартира доизграждането на югоизточния обход на Пловдив. Трасето, което е продължение на път II-56 в сектора от пътен възел Скобелева майка при 98-ми км до построеното кръгово кръстовище на 14-ти км от път II-86 и Асеновградско шосе, е с дължина почти 5 км. С построяването на правата директният трафик, приближаващ от Автомагистрала „ Тракия “ и Свиленград, в посока път II-86 Пловдив – Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от регионалния град. Инвестицията е за над 41 млн. лева и средствата са от републиканския бюджет, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Символичната първа копка ще бъде направена за създаване на сектор от към 100 метра при кръстовището за с. Ягодово, за който има издадено позволение за градеж. На събитието ще участват ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Йордан Вълчев, представители на регионалната администрация и на община Пловдив, на строителя, на надзора и други

Строителството за доизграждане на обходния път стартира на към 400 м след пътен възел „ Скобелева майка “, ще продължава съвсем паралелно на железопътната линия и ще приключва при кръговото кръстовище на път II-86 Пловдив – Асеновград, който сектор бе подсилен през 2019 година Новата скоростна права ще е с габарит Г20 - с две платна, разграничени със междинна разграничителна линия, с по две ленти за придвижване в посока и банкети. Ще бъде построен и надлез над ж. п. линията Пловдив – Димитровград, с дължина 86 м.

Новата пътна артерия ще усъвършенства доста директното прекосяване от общините Куклен и Асеновград към Автомагистрала „ Тракия “ и Автомагистрала „ Марица “, а оттова до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, като облекчи натовареното придвижване в град Пловдив.

Срокът на строителните работи е 18 месеца. Изпълнител е „ ТРЕЙС ГРУП ХОЛД “ АД. Стойността на контракта е 41 430 000,58 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол е предоставен на „ ПЛАН ИНВЕСТ ПЛОВДИВ “ ЕООД. Техният контракт е за 576 000 лева с Данък добавена стойност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР