С недоумение изслушах изказването на президента Радев от Ню Йорк,

...
С недоумение изслушах изказването на президента Радев от Ню Йорк,
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Радев да не си приписва заслуги за Шенген! При неговия кабинет България бе блокирана

С неразбиране изслушах изявлението на президента Радев от Ню Йорк, който приказва по тематиката Шенген. Тема, която по време на неговите служебни държавни управления беше мираж.

Това написа във Facebook някогашният вътрешен министър Калин Стоянов, лидер на листата на " ДПС-Ново начало " в София-област и втори в Бургас.

Ето какво написа още Стоянов:

Само ще напомня, че при служебното държавно управление на Радев, с министър председател Гълъб Донев и вътрешен министър Иван Демерджиев, през декември 2022г. България беше тотално блокирана за всевъзможни договаряния, свързани с Шенген и никакви пилотни планове не можеха да трансформират това събитие. Повод за това беше точно несправянето на Демерджиев с мигрантския напън. Много апелирам да не се приписват заслуги там, където ги няма!

Преговорите за участие на България в Шенгенското пространство стартираха още веднъж, откакто под мое управление Министерство на вътрешните работи и в частност Гранична полиция овладя мигрантската рецесия. Докато бях министър, имах уверението и думата на хората, от които зависи приемането ни в Шенген, по кое време и по какъв начин тъкмо ще се случи това, в границите на актуалната година.

Вече нямам директни наблюдения, само че мощно се надявам сътрудниците да продължат линията на работа, която следвахме и отпадането на контрола по сухопътни граници да стане факт до края на тази календарна година.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР