От днес за три се преустановяват учебните занятия за всички

...
От днес за три се преустановяват учебните занятия за всички
Коментари Харесай

НЕОЧАКВАНА ВАКАНЦИЯ: След протеста на родители срещу тестовете в Раковски - три неучебни дни за всички училища в общината

От през днешния ден за три се преустановяват образователните занятия за всички учебни заведения в община Раковски, заяви началникът на РУО - Пловдив Антоанета Кръстанова. Това става със заповед на кмета Павел Гуджеров.

Обучението в общината трябваше да продължи в електронна среда от разстояние (ОРЕС), според писмо на МОН и информация от РЗИ за заболеваемостта в общината, която надвишава 500 на 100000 души.

В понеделник сутринта обаче родителит стачкуваха против тестването на учениците в класните стаи. В ОУ " Христо Ботев “ в града беше извършена среща, на която участваха началникът на РУО - Пловдив Антоанета Кръстанова, директорката на учебното заведение Кремена Алексиева и родители, с цел да се разиска по какъв начин ще продължи образованието там.
свързани новини3971на 07.11.2021
Някои от родителите обаче даже отхвърлиха да включат децата си и в онлайн формата на образование, заради което бяха оповестени неучебните три дни. Те проведоха и подписка, предава " Фокус ".

Предстои оферти, а на родителите за това по какъв начин би трябвало да продължи образованието на децата да бъдат систематизирани и изпратени на министъра на образованието, сподели Кръстанова. Предстои и среща с регионалния шеф с цел да се обсъдят вероятните разновидности на образование, в сходство със съществуващите ограничения.

Досега в област Пловдив няма други родители, които се афишират против метода на тестване на учениците.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР