От днес за седма година в столицата тръгва празничният ретро

...
От днес за седма година в столицата тръгва празничният ретро
Коментари Харесай

Ретро разходка из коледна София

От през днешния ден за седма година в столицата потегля празничният ретро трамвай. Той ще се движи по особено избран маршрут до 24 декември под звуците на коледни песни.

Предпразничната самодейност " Коледна приказност 2017 " е част от календара на културните събития в София. Тя е ориентирана най-много към дребните поданици и посетители на града. Затова и часът на потегляне е съгласуван с тяхната претовареност.

Но около с тях коледно въодушевление умерено могат да се заредях и техните каки и батковци, майки и татковци, баби и дядовци. Всички ще бъдат посрещнати от Снежанка и Дядо Коледа, подготвени да театралничат за фотография.

 Снимка 329663

В делничните дни празничният трамвай ще се движи от 15 до 19 часа, а в празничните - от 10 до 14 часа. Той потегля от пл. " Възраждане ", минава през пл. " Македония ", пл. " Гарибалди ", пл. " Славейков ", бул. " Васил Левски " и УАСГ. Крайната спирка е на площад " Журналист ". Така мотрисата ще се трансформира в атракция освен за пасажерите си, само че и за всички минувачи. Ще я познаем отдалеко по коледните песни, смеха на положителния дъртак и детската врява.

" Коледна приказност 2017 " подкрепя коледния дух в столицата. Зелената мотриса е с марка " Сименс ". Произведена е през 1924 година и е с номер 35. В депото в " Банишора " се съхраняват общо 12 сходни ретро експоната, като единствено два от тях са с положение, позволяващо тяхното прилагане, написа trud.bg.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР