От днес всеки, който желае да осъществи законоустановена дейност на

...
От днес всеки, който желае да осъществи законоустановена дейност на
Коментари Харесай

Искаш да снимаш оградата на границата с Турция - в радиус от 300 метра не може

От през днешния ден всеки, който желае да " реализира законоустановена активност " на най-малко 300 метра от оградата по границата с Турция, ще би трябвало да получи особено позволение от Министерство на вътрешните работи. За това оповестява Министерството на вътрешните работи.
Причината – оградата към този момент е обект от голяма важност за националната сигурност. Затова се основава и специфична зона за сигурност към оборудването – от до 300 метра от самата ограда. Ако бъде обещано позволение на някого да влезе в зоната, той наложително се съпровожда от гранични служители на реда. Посещенията и пребиваването на лица, както и реализирането на всевъзможни действия до оградата и в стратегическата зона, се съгласуват с шефа на Главна дирекция " Гранична полиция " или с шефа на Регионална дирекция " Гранична полиция " - Елхово.
Изрично се показва, че даже да си законно в зоната за сигурност, не можеш да снимаш самата ограда или " съседен път " . Освен това се не разрешава и " внасяне и изнасяне на предмети и движимости, които биха довели до усложнения и неспособност за действие и нарушение целостта на оградата ". Оградата се назовава от полицията Военновъздушни сили (временно възпрепятстващо съоръжение).
Припомняме, че поради оградата по границата към този момент имаше няколко абсурда, всичките от които по линия Българска социалистическа партия – ръководещи. През 2017 година, към този момент в разгара на предизборната борба бъдещият народен представител от Българска социалистическа партия Елена Йончева се скара с сътрудника си от ГЕРБ Делян Добрев навръх тематика граничната ограда и дали в действителност е издигнато съответно защитно оборудване. Съмненията се усилиха, откакто Цветан Цветанов изясни по какъв начин не можел да каже работят ли камерите по границата, тъй като щял да разкрие по какъв начин може да бъде преодоляна оградата?! Вицепремиерът Валери Симеонов пък сезира прокуратурата поради изказванията на Йончева, че с една елементарна стълба оградата може да бъде премината и даже направи пиар акция с хеликоптер за доказателство какъв брой е непреодолима оградата, която коства 200 млн. лв. от парите на българските данъкоплатци , по думите на Цветанов. След като Цветанов сподели, че оградата към този момент е приключена, вътрешният министър Валентин Радев призна, че имало още 5 километра за дотъкмяване и държавното управление утвърди да бъдат изхарчени още 1,2 млн. лв., а Румен Петков се подигра, че локалните баничари имат ключовете от порталите в оградата.
В последна сметка граничната ограда стана обект на националната сигурност т.е. информацията за нея към този момент е секретна и е държавна загадка да знаем къде оградата я има и къде не, което не спря Елена Йончева да извади фотоси по какъв начин въпросната ограда бива прескачана от мигранти. Заради това Българска социалистическа партия изиска оставките на Валери Симеонов и Валентин Радев, само че нищо такова не се случи, тъй като очевидно беше възприета тезата на военния министър Красимир Каракачанов, че " е обикновено някой някъде да прескочи ". И бежанската политика на България възприе правилото " аз мигрантите, които прескачат, щях да ги върна с два шамара " - отново с създател Красимир Каракачанов.
В началото на тази година пък беше признато оградата да се поддържа без публични поръчки - малко откакто излезе информация, че компании, близки до депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, са се уредили с апетитни поръчки за градежа на оградата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР