От днес влизат в сила електронните извинителни бележки на учениците,

...
От днес влизат в сила електронните извинителни бележки на учениците,
Коментари Харесай

БТВ: Появиха се трудности с електронните извинителни бележки от първия ден

От през днешния ден влизат в действие електронните извинителни бележки на учениците, като тук-там към този момент се появиха и първите проблеми и усложнения, сподели в собствен репортаж bTV.

Причината е, че занапред се синхронизират системите на джипитата с Националната здравноинформационна система (НЗИС). За джипитата, които са тествали системата през септември, през днешния ден няма проблем.

„ От сутринта не съм издавала, само че за седмицата съм издала към десетина “, сподели пред малкия екран доктор Даниела Торбова, фамилен доктор. По-трудно е за тези, които се сблъскват с новостите за първи път.

„ Хаос няма, само че както постоянно, апаратчиците ни са доста натоварени и актуализират системите “, уточни с доктор Ирена Мазнева, експерт УНГ и ръководител на БЛС-Враца.

Някои учебни заведения занапред се срещат с новите правила. Вече има автоматизирано извинени отсъствия, без намесата на класните ръководители.

„ Класният началник има опция да види интервала, за който е отсъствал ученика, също по този начин и идентификационния номер на лекаря “, акцентира Нели Боречва, шеф на СУ „ Козма Тричков “ – Враца.

Според лекар Мазнева системата облекчава класните ръководители, само че натоварва медиците. От друга страна пък щяло да понижи злоупотребите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР