От днес влиза в сила забраната за риболов за Черно

...
От днес влиза в сила забраната за риболов за Черно
Коментари Харесай

Влезе в сила забраната на риболов

От през днешния ден влиза в действие възбраната за лов на риба за Черно море, река Дунав и вътрешните водни обекти за да не се пречи на пролетното размножаване на рибите.

Със заповед на земеделския министър Кирил Вътев се не разрешава риболова на карагьоз в българския сектор на река Дунав от първи до 31 май и на попчета в Черно море от през днешния ден до 15 май. Със заповедта се удължава възбраната за улов на бяла риба и щука и в българския сектор на Дунав до 31 май.

Забраната за лов на калкан е от 15 април до 15 юни, като в този интервал се не разрешават освен лов, само че и прекачване, задържане на борда, разтоварване и първа продажба на калкан.

За всички останали пролетно-лятно размножаващи се риби възбраните за лов на риба са според от надморската височина на водните обекти.

Също по този начин със заповедта се удължава възбраната за улов на бяла риба (Sander lucioperca), щука (Esox lucius) и распер (Aspius aspius) в българския сектор на река Дунав до 31 май включително за запазване на популацията на пролетно-лятно размножаващите се шаранови, сомови и други топлолюбиви риби в реката и понижаване на прилова им.

За хората, които вършат любителски лов на риба, са избрани водоеми, в които риболовът е позволен в интервала на възбраната. Списък със свободните водоеми е оповестен на уеб страницата земеделското министерство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР