От днес влиза в сила забраната за движение на пътни

...
От днес влиза в сила забраната за движение на пътни
Коментари Харесай

Влиза в сила забраната за движение на пътни превозни средства с животинска тяга в София

От през днешния ден влиза в действие възбраната за придвижване на пътни транспортни средства с животинска двигателна сила /каруци/ по улиците за публично прилагане на територията на Столична община – с граници, заключени в карето сред автомагистрала " Европа ", Източна, Западна и Южна дъга на Околовръстен път /СОП/, оповестяват от Столичната община.

Контролът по осъществяване на тази Наредба се реализира от Столичния инспекторат, СДВР- бранш " Общинска полиция " и дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столичната община.

При определяне на нарушавания, способените органи задържат за отговорно бранене транспортното средство до поискването му от притежателя и го връщат след възнаграждение на разноските по виновното бранене. Животните, употребени за задвижване на транспортни средства с животинска двигателна сила, се предават на Оперативна програма " Екоравновесие " и се връщат на притежателя след възнаграждение на разноските за виновна бранене, развъждане и лекуване.

На 10 януари тази година Столичният общински съвет одобри отчет по отношение на приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за организация на придвижването на цялата територия на Столична община.

Забраната се постанова поради чести нарушавания на водачите на каруци като лишаване на преимущество, придвижване по тротоари, придвижване в насрещното платно. Освен това конете и катърите, употребявани като животинска двигателна сила, съвсем постоянно са зле гледани, недохранени, не се обезпаразитяват и не им се дава нужната ветеринарно-медицинска грижа, показаха при разискването на отчета през февруари неговите вносители, общинските съветници Карлос Контрера и Борислав Иванов. Те чакат след наложената възбрана възстановяване на уличното придвижване, на пътната сигурност и на чистотата, защото постоянно с каруци се прави нелегално превозване и изхвърляне на боклуци.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР