От днес влиза в сила лятната забрана за строителство в

...
От днес влиза в сила лятната забрана за строителство в
Коментари Харесай

От днес забраняват строителството в Царево, Ахтопол и Созопол

От през днешния ден влиза в действие лятната възбрана за строителство в Царево и Ахтопол, гласи заповед на кмета Георги Лапчев.

Забраната за Царево и Ахтопол е в действие до 1 октомври. За селата Лозенец, Варвара, Синеморец и Резово тя е от 1 юни и важи до същия интервал. Това ограничаване е и за землищата на двата града, отвън обитаемоте места. Забраната не се ползва за значими общински планове, техническа инфраструктура и планове по оперативни стратегии. Допускат се и неотложни спешни поправки, оповестява БНР.

Забранява се и влизането на тежка строителна техника, като се изключи такава за поддръжка на уличната мрежа или в случай че дейностите са по план.

Обиколният маршрут за Царево е през гробищния парк и пречиствателната станция.

Въведена е и заповед за възбрана на строителство през летните месеци и в Община Созопол и ваканционното населено място „ Дюни “, считано от през днешния ден до 1 октомври. В възбраната са включени и вътрешни довършителни действия.

В този период следва да се извършат ограждане и обезопасяване на строителните обекти, както и да се изчистят тротоарите и уличните платна към градежите.

Спира се осъществяването на строително монтажни работи и в курортните територии и къмпингите в границите на общината. Сред тях са м.„ Света Марина “, м. ”Буджака ”, м. ”Каваци ”, м. ”Мапи ”, м. ”Градина ”, м. ”Аклади ”,м. “Ачмалъци “, м. ”Герени, м. „ Аклади чеири ”, м. ”Акра ”, с.о. “Червенка “.

Във всички останали курортни и вилни територии и попадащи в Зони „ А “ и „ Б “ се прекрати достъпът на всевъзможен тип тежка строителна машинизация и осъществяването на всички типове строителни и монтажни работи навън от 01.06. до 15.09.2023 година

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР