От днес Вашингтон започва да затяга мерките за сигурност преди

...
От днес Вашингтон започва да затяга мерките за сигурност преди
Коментари Харесай

САЩ се готвят за напрежение при встъпването в длъжност на Джо Байдън

 От през днешния ден Вашингтон стартира да стяга ограниченията за сигурност преди встъпването в служба на новоизбрания президент Джо Байдън. Причината е вътрешен бюлетин на ФБР, който предизвестява за предстоящи нови въоръжени митинги. Опасенията на управляващите идват в миг, в който демократите в Камарата на представителите приготвят процедура по импийчмънт на Доналд Тръмп.

ФБР проверява и закани против определените за президент и вицепрезидент Джо Байдън и Камала Харис, както и против и водача на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

Така специфичните ограничавания за церемонията бяха изместени седмица напред и стартират от през днешния ден. Затварят се музеи и други забележителности. Вашингтонският паметник, който няма да приема визити до 24-и януари. Причината е поредност от закани, които управата на Националния парк е получила от последователи на Доналд Тръмп. В залите на монумента бяха планувани изложения, които да демонстрират моменти от полагането на клетва от президентите през годините. Крайните последователи на Тръмп не одобряват, че той е изгубил изборите и заплашват да саботират прояви, свързани с встъпването му в служба.

" Хората, които се събират да показват спокойно, са доста по-различни от тези, които нападнаха Капитолия предходната седмица. Мисля че ще се обясни, че нападателите бяха проведени и даже подготвени. Затова изложих в писмото си до вътрешния министър настояването, да се направи смяна на първичния проект за сигурност на встъпването в служба ", съобщи кметът на Вашингтон Мюриел Боузър.

Междувременно Капитолия през днешния ден гласоподава апел до вицепрезидента Майк Пенс да задейства 25-та корекция и да в профил Тръмп. Ако това не стане, за сряда е планувано гласуването на резолюцията за импийчмънт. Президентът Тръмп направи и първи коментар.

" Ние не желаеме принуждение, никакво принуждение, без принуждение. А във връзка с процедурата по импийчмънт, тя е продължение на най-големия лов на вещици в историята. Това е смешно, в действителност смешно. Този импийчмънт провокира яд, огромен яд. Той е в действителност извънредно нещо, което вършат ", съобщи Доналд Тръмп.

Но в миг на големи терзания във Вашингтон, министърът на вътрешната сигурност Чад Улф подаде оставка. Той е стимулирал отдръпването си с продължаващи и безбройни правосъдни каузи, отнасящи се за законността на пълномощията му.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР