От днес в Молдова повечето от ограниченията срещу разпространението на

...
От днес в Молдова повечето от ограниченията срещу разпространението на
Коментари Харесай

В Молдова облекчиха мерките срещу разпространението на коронавирус

От през днешния ден в Молдова множеството от рестриктивните мерки против разпространяването на ковид ще бъдат отстранени. Извънредното състояние поради COVID-19 е удължено до 15 април.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31007
Решението беше взето от Националната комисия по изключителни обстановки отпред с министър-председателя Наталия Гаврилица.

Според решението от 16 март в Молдова медицинските маски са наложителни единствено в градския превоз, клиники и лечебни заведения, магазини, търговски центрове и аптеки.

В същото време здравните специалисти предлагат жителите да продължат да носят маски на закрити публични места, места с доста хора и да употребяват дезинфектанти за ръце.

Комисията анулира и условието за показване на COVID-сертификат на входа на всяко помещение. Всички частни събития като сватби или кръщенета могат да се организират с случаен брой посетители.

Освен това от 16 март няма да се лимитира броя на посетителите на магазини, театри и кина, заведения за хранене и кафенета, спортни центрове и фитнес клубове. Дейностите навън също могат да се организират без ограничавания.

Влизащите в Молдова към този момент не би трябвало да показват документ за COVID-19.

От държавното управление споделиха, че ще продължат да наблюдават епидемиологичната обстановка в страната и може да трансформират ограничаващите ограничения. И прибавиха още, че имунизацията остава най-ефективния способ за отбрана против ковид.

През последните 24 часа в Молдова са обработени 3657 теста, доказани са 343 нови случая на заразяване с ковид, има седем умряли.

Към вчерашна дата в страната са регистрирани 508 578 случая на COVID-19, броят на умрелите доближи 11 357, осведоми Молдпрес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР