От днес в Италия не се изисква зелен сертификат за

...
От днес в Италия не се изисква зелен сертификат за
Коментари Харесай

От днес: Италия вече не изисква зелен сертификат за влизане в страната

От през днешния ден в Италия не се изисква зелен документ за влизане в страната.

До 15 юни обаче остават наложителни защитните маски в публичния превоз и на културни и спортни събития на закрито, оповестява БНР.

От днешния 1 юни в Италия ще се влиза към този момент без зелен документ, защото наредбата на здравното министерство отпадна с края на май и не беше възобновена.

Документът остава да важи единствено за медицинския личен състав до 31 декември, обслужващ лечебните заведения и домовете за възрастни.

До момента в Италия са издадени 289 милиона документи, удостоверяващи имунизация, прекаран Коронавирус или негативен тест.

Отпадането на условието ще подкрепи най-много туризма за и отвън страната.

До 15 юни остава наложително носенето на защитни маски във всички типове публичен превоз, в кината, театрите, концертните и спортни зали и учебните заведения. Предполага се, че след тази дата защитни маски ще се изискват единствено за публичния превоз.

Австрийските управляващи отстраняват от през днешния ден до края на август носенето на защитни маски вид FFP-2 в публичния превоз и в супермаркетите. Носенето на маски ще остане наложително в лечебните заведения и в домовете за възрастни хора. Във Виена носенето на защитни маски в градския превоз ще продължи да бъде наложително, съобщи кметът Михаел Лудвиг.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР