От днес украинците от буферните лагери тръгнаха към определените бази,

...
От днес украинците от буферните лагери тръгнаха към определените бази,
Коментари Харесай

Мариана Тошева за бежанците: Хората, които имат нужда от помощ са тук, в България

" От през днешния ден украинците от буферните лагери потеглиха към избраните бази ", съобщи пред Българска национална телевизия шефът на Агенцията за бежанците.

По думите и, е имало обезпечено мляко за децата, само че не и кани, в които да се топли вода.

Тошева съобщи, че за бежанците е обезпечена задоволително вода.

" Направихме организация, направихме 4 групи, с цел да можем да определим кои от наличните бази са най-подходящи за тях ", сподели Тошева.

Според нея, е било доста мъчно да бъдат осведомени авансово бежанците, като объркването е пристигнало поради отхвърли на бежанците да тръгнат съгласно предварителните проекти.

" Над 40 хиляди души бяха разказани с техните потребности в анкетата и по този метод бяхме създали подготовката. Целта ни беше да определим най-уязвимите групи: майките с дребни деца, болните, възрастните, да не се разделят фамилиите ", изясни Тошева.

" Много украинци са се договорили с украински туроператори да ги извозят от България на 31 май. Хората, които имат потребност, са тук, в България ", изрично съобщи тя.

Тошева съобщи, че най-важно е украинците да бъдат самодейни и да се опитат да се интегрират на българския пазар на труда.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР