От днес учениците в Русенска, Старозагорска и Софийска област излизат

...
От днес учениците в Русенска, Старозагорска и Софийска област излизат
Коментари Харесай

Грипната вълна се разраства бързо, затварят много училища в страната

От през днешния ден учениците в Русенска, Старозагорска и Софийска област излизат в грипна почивка до 9 март в това число. Учебните занятия в Стара Загора ще стартират в понеделник.

До края на седмицата ще останат затворени учебните заведения в областите Бургас, Перник и Шумен. Частично е оповестена грипна почивка в общините Благоевград, Петрич и Сандански. Няма да се учи и в общините Варна, Бяла и Провадия.

Грипна почивка има също в някои учебни заведения в областите Габрово, Пловдив, Добрич, Силистра, Кърджали и Смолян. Втората грипна вълна се разраства бързо, а болестта се демонстрира в границите на часове с висока температура и мускулни болки.

" В пика на епидемията, който беше при започване на февруари, 70% беше грип АH3, 20% AH1 и 10% грип Б. Сега ситуацията радикално се промени - грип Б се потвърди 12 пъти по-често от грип А. Характерен е най-много за възрастта от 0 до 4 и от 4 до 14 година ", изясни шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. доктор Тодор Кантарджиев пред Bulgaria ON AIR.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР