От днес спират автобусите между селата в община Казанлък. 19

...
От днес спират автобусите между селата в община Казанлък. 19
Коментари Харесай

Няма да има автобуси между селата в община Казанлък

От през днешния ден стопират рейсовете сред селата в община Казанлък. 19 обитаеми места остават без публичен превоз. Причината е, че превозвачът не е удовлетворен от субсидирането, което получава от общината.

„ Всяка година и всеки месец подаваме информации за загубите на компанията. Те не се взимат под внимание. Получаваме дотации и обезщетения от общинския бюджет 0 лв. за 15 година Държавата дава 193 000 лева за Коронавирус ограничения за 2021 година, които не ни бяха изплатени “, описа пред бТВ притежателят Иван Кутев.

Служителите на компанията транспортьор от през днешния ден ще останат без работа.

„ Категорично няма отхвърли към превозвача за тези ограничения, които са планувани за община Казанлък. Постановлението предвиждащо тези ограничения е от октомври 2021 година В напътствие на финансовия министър се споделя, че превозвачите би трябвало да показват резултатите си за 2021 година В Община Казанлък са импортирани информации, касаещи резултатите от превозвача през януари “, съобщи за бТВ зам.-кмет на Казанлък Даниела Колева.

В момента се прави инспекция на предоставените информации.

„ Получили сме позволение от регионалния шеф за възлагане на този превоз на други превозвачи, в диалози сме. Очакваме да възстановим транспортната скица най-рано от на следващия ден. За страдание, за през днешния ден не можем да реагираме “, добави зам.-кметът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР