Oт днес следобед гледам новините на различни телевизии и да

...
Oт днес следобед гледам новините на различни телевизии и да
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Как четири КТБ-та несъбран ДДС е незначителна новина?!

Oт през днешния ден следобяд виждам новините на разнообразни малките екрани и да ви кажа разбрах доста значими неща – да вземем за пример, че до всяка дупка по пътищата не може да има служител на реда.

Това написа в профила си във „ Facebook “ Слави Трифонов.

А аз, наивникът, имах вяра, че ще има. Разбрах също по този начин, че през днешния ден, на първа пролет, сме имали зима вместо пролет. Добре, че бяха новините, другояче не знам по какъв начин щях да схвана и това. От новините още сутринта пък разбрах, че през днешния ден е Международният ден на щастието. Но, за сметка на това, не чух в новините едно нещо, което ме направи пъклен благополучен, напряко ме взриви от благополучие в тоя Международен ден на щастието. Това нещо го научих, щото имам интернет и го видях в два-три уеб страницата. Разбира се, новината е незначителна за новините. А тя е следната: несъбраният Данък добавена стойност, открит с влезнали в действие ревизионни актове на Национална агенция за приходите за интервала от 2000 година до 2017 година е 16 милиарда и 200 милиона лв.! Това го признава самата Национална агенция за приходите пред Гражданско съдружие „ БОЕЦ “, които са получили данните по Закона за достъп до социална информация от изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова.

16 милиарда и 200 милиона лв.! Това са повече от 4 КТБ-та! И в тази сума, забележете, влиза единствено заявеното и след това неплатено Данък добавена стойност, не влиза източеното и укритото Данък добавена стойност!

От Национална агенция за приходите също по този начин споделят, че близо 6 милиарда лв. от тия 16 милиарда ги „ отписват “ и ги пишат несъбирaеми, тъй като се дължат от лица, които са малоимотни! Това е – трябваше да си виждам единствено новините, че в този момент не знам к'во да го върша това голямо благополучие, което ме споходи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР