От днес се възстановяват т.нар. зелени коридори“, с цел поставяне

От днес се възстановяват т.нар. зелени коридори“, с цел поставяне ...

Решено: Възстановяват зелените коридори за ваксиниране срещу COVID-19

От днес се възстановяват т.нар. "зелени коридори“, с цел поставяне на ваксина и на лица, които не попадат в целевите групи на фази I – IV. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването.
Председателят на Националния ваксинационен щаб проф. изпрати указания до председателите на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България доц. д-р Любомир Киров и до директорите на регионалните здравни инспекции за усвояване на всички дози от многодозовите флакони на наличните в страната ваксини. Така, когато във ваксинационните пунктове няма достатъчно желаещи от приоритетните фази I-IV от Националния план за ваксинация срещу COVID-19, ще се имунизират и лица, непопадащи в целевите групи.

Балтов обяви кога ще се възстановят зелените коридори Балтов обяви кога ще се възстановят "зелените коридори"
Имунизациите в първите четири фази от ваксинационния план ще бъдат възстановени вероятно от утре, съобщи директорът на „Пирогов&l...
С решение на Министерски съвет се направи изменение на Националния ваксинационен план, като се допусна, по изключение и при налични достатъчно количества ваксини срещу COVID-19, в събота и неделя, както и в следобедните часове на работните дни, да се имунизират и лица, които не попадат в целевите групи на фаза I – V. 
Заради забавяне на доставките на заявените дози ваксина от компанията AstraZeneca от 25-и до 28-и февруари ваксинацията на лица извън приоритетните групи от фаза I – IV беше временно преустановена. Днес в страната от оксфордската ваксина, което позволява възстановяване в цялост на ваксинационния процес. Регионалните здравни инспекции вече са получили разпределените им дози.

Източник: actualno.com