От днес оперативно-издирвателните действия по търсенето на 12-годишния Александър Цветанов

...
От днес оперативно-издирвателните действия по търсенето на 12-годишния Александър Цветанов
Коментари Харесай

МВР прави променя тактиката по издирването на Сашко

От през днешния ден оперативно-издирвателните дейности по търсенето на 12-годишния Александър Цветанов от Перник не престават под нова форма и ново систематизиране на силите и средствата, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Сашко, който е аутист и е хиперактивен, изчезна на 11 ноември към 16 часа, откакто е бил на разходка с татко си - нотариуса от Брезник Александър Цветанов. Детето е оповестено за общодържавно търсене, а ГДБОП задейства системата " Амбър алърт " за първи път от въвеждането й в България преди съвсем пет години. Въпреки огромната интервенция, която продължава към този момент седмо денонощие, от детето няма и диря. То не е засечено и от нито една от 270-те камери за видеонаблюдение в миньорския град. От прокуратурата са безапелационни, че досега няма събрани данни Сашко да е жертва на закононарушение.

От Министерство на вътрешните работи допълват, че експерти ревизират още веднъж и по-обстойно труднодостъпни места . Шейсет чиновници на Министерство на вътрешните работи не престават издирването, а присъединяване взимат сили и средства на ОДМВР-Перник, Благоевград и Кюстендил, както и сили на ГДНП.

Криминалистите търсят нови очевидци и хора, който биха дали информация за детето. От началото на акцията са проверявани приблизително по 50 сигнала от жители на денонощие. До момента са разпитани над 12 очевидци, фамилията на изчезналото дете, учителите му, както и всички, чийто данни могат да оказват помощ в издирването. Проведени са голям брой беседи и диалози с неговия татко. Назначени са две експертизи.

Детайлно е тестван 20-километров радиус от мястото на изгубването му в планината „ Голо бърдо “ над Профилакториума в регионалния град. Многократно са тествани всички налични видеокамери за наблюдаване в региона, както и голям брой такива за защита на частни домове и публични пространства. Претърсени са изоставени здания, учебни заведения и детски градини в региона, жилищни и икономически постройки, шахти, водоеми и цялата гориста околност в 20-километровата зона. Паралелно с това служители на реда и доброволци са ревизирали всички обитаеми места в общините Перник, Радомир, Брезник, Земен и Ковачевци. И в тях са претърсени големи горски територии, жилищни и публични здания и места където вероятно може да се намира момчето.

Ръководството на ОДМВР – Перник благодари на всички, който участваха и вземат участие в издирването на Александър, като изрази специфични благодарности на хилядите доброволци, който непрекъснато със лични сили и средства се включиха в акцията.

" Подобно нещо не се е случвало в Пернишка област, а може би и в цялата страна ", заключват от полицията в миньорския град.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР