От днес Община Перник обявявява бедствено положение заради водната криза.

...
От днес Община Перник обявявява бедствено положение заради водната криза.
Коментари Харесай

Перник обявява бедствено положение заради кризата с водата


От през днешния ден Община Перник обявявява бедствено състояние поради водната рецесия. От 18 ноември в Перник и в още 10 обитаеми места в общината е въведен воден режим. До тежката обстановка измежду зима се стигна поради фрапантния спад на размера на язовир „ Студена”.

Водната рецесия в миньорския град се случва за пръв път от 1993 година. До момента Перник беше на воден режим всеки ден по 10 часа – пет часа заран и пет часа вечер. В сряда градът мина на по-строг режим на водата.

Жителите на централната част на Перник и квартал "Изток ", както и в Батановци, имат вода от 14 до 22 часа. В ниската част на квартал „ Църква “ вода ще се подава от 5 сутринта до 12, а във високата - от 17 до 22 часа.

Тази седмица кабинетът отпусна близо 3 млн. лева на Община Перник като първа неотложна мярка за решение на водната рецесия в града. Финансовата поддръжка ще даде опция на кмета на Перник в незабавен порядък да предприеме нужните все още дейности. Отделно от това Регионалното министерство отпусна на Община Перник 2 млн. лева от личния си бюджет. С тях ще се построи краткотрайно спешно оборудване по трасето с. Чуйпетлово – с. Боснек – бент. „ Студена “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР