От днес някои заведения за хранене и развлечение трябва задължително

...
От днес някои заведения за хранене и развлечение трябва задължително
Коментари Харесай

Заведенията вече трябва да имат ПОС терминал за плащания с карти

От през днешния ден някои заведения за хранене и забавление би трябвало наложително да разполагат с ПОС терминал. Това оповестиха за TravelNews от Министерството на финансите. Промените в Закона за туризма, признати от Народното събрание и обнародвани в Държавен вестник предходната година, влизат в действие от 1 март 2024 година

Съгласно член 117, алинея 6 и алинея 7 от Закона за туризма в заведения с категория две и повече звезди ресторантьори и съдържатели са длъжни да обезпечат опция за заплащане и посредством терминално устройство ПОС.

Информация за това би трябвало да е сложена на видно за клиентите място в съответния обект.

Лицата, които не спазят тези условия, подлежат на санкция. За физически лица, които не са търговци, санкцията е от 100 до 500 лв., а за еднолични търговци и юридически лица – от 500 до 2000 лв.. При наново нарушавания санкцията е от 200 до 1000 лв., а за компании – от 1000 до 4000 лв.. Ако пък клиентите не са известени, че могат да заплащат с карта, то санкцията е от 100 до 300 лв. за физически лица и от 300 до 1000 лв. за компании. При наново нарушавания сумата се удвоява.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР