От днес някои търговски центрове, паркове и музеи в Пекин

...
От днес някои търговски центрове, паркове и музеи в Пекин
Коментари Харесай

Пекин затвори молове, паркове и музеи заради Covid-19

От през днешния ден някои търговски центрове, паркове и музеи в Пекин затвориха порти, а други китайски градове възобновиха всеобщите проби за Covid-19. Китай се бори с нов скок на случаите на болестта, който може да задълбочи опасенията за стопанската система му, заяви Reuters.

Вчера азиатската страна заяви за 28 127 нови случаи, доближавайки ежедневния си пик на заразяване през април, като случаите в южния град Гуанджоу и югозападната община Чунцин съставляват към половината от общия брой. В столицата Пекин случаите доближиха нов връх, което накара повече поданици да по домовете си. В последните дни бяха регистрирани и нови смъртни случаи.

Въпреки смекчаването на ограниченията през последните месеци, Китай към момента има едни от най-строгите Коронавирус ограничавания в света, а ограниченията в Пекин и други градове възобновиха терзанията на вложителите за стопанската система и накараха световните акции и цените на петрола да паднат за една нощ.

Анализаторите на Nomura обявиха във вторник, че техният вътрешен показател пресмята, че районите, които съставляват към 19,9% от общия БВП на Китай, са под някаква форма на локдаун или ограничавания, по отношение на 15,6% предишния понеделник.

Вчера Пекин предизвести, че е изправен пред най-тежкото тестване на пандемията от COVID-19 и стегна разпоредбите за влизане в града, изисквайки идващите от други места в Китай да се подложат на 3-дневно тестване за Коронавирус, преди да им бъде позволено да изоставен квартирата си. Много музеи бяха затворени, а във вторник места като увеселителния парк Happy Valley и големия градски парк Чаоянг, известно място за бегачи и образуване на пикници, затвориха поради епидемията.

Китайският вицепремиер Сун Чунлан, който ръководи  политиката за нулев ковид, посети Чунцин в понеделник и прикани управляващите там да се придържат към ограниченията и да слагат епидемията под надзор, споделиха от общината.

Инвеститорите се надяваха, че по-целенасоченото използване от страна на Китай на рестриктивните мерки с нулево разпространяване на Covid-19 може да предвещава по-значително облекчение, само че доста анализатори предизвестяват да не бъдат прекомерно оптимистични. Много компании в Китай, изключително тези, насочени към клиентите, също се притесняват, че може да не оцелеят до идната година, защото клиентите не престават да не харчат пари.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР