От днес някои банкови такси поскъпват, други поевтиняват От днес

...
От днес някои банкови такси поскъпват, други поевтиняват От днес
Коментари Харесай

От днес някои банкови такси поскъпват, други поевтиняват

От през днешния ден някои банкови такси нарастват, други поевтиняват От през днешния ден някои банкови такси нарастват, а други – поевтиняват. Българска народна банка дефинира лимитите на таксите за обслужване на консуматори, с които банките би трябвало да се преценяват.
 
Откриването на сметка в офис на банката нараства от 1,79 лева на 1,84 лева Ако включва и издаването на дебитна карта, става 1,25 лева Досега таванът на тази услуга 1,32 лева Обслужването на сметка в офис на банката поевтинява от 2,27 лева на 2,14 лева При издадена към този момент дебитна карта обаче тази услуга нараства от 2,02 лева на 2,19 лева
 
От през днешния ден закриването на сметка като услуга леко поевтинява – с 5 стотинки. Вече ще може да внасяме до 3889 лв. в банка без такса, а не както до момента до 4161 лв..  Тегленето на пари от банкомат на банката, в които имаме средства по сметка, ще поевтинее с 1 стотинка за сметка на това, когато теглим пари от непозната банка.
 
Плащането през пос терминал с дебитна карта остава гратис.
 
През януари жителите са вземали жилищни заеми в левове при междинна рента 3,28%, която е по-ниска с 0,38 процентни пункта, в сравнение с преди година. Лихвите на новите заеми в евро понижават за една година с 0,50 процентни пункта до 3,59%, демонстрира статистиката на Българска народна банка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР