От днес на територията на област Шумен започва полицейска операция

...
От днес на територията на област Шумен започва полицейска операция
Коментари Харесай

Спецоперация по безопасност на движението в област Шумен

От през днешния ден на територията на област Шумен стартира полицейска интервенция за засилен надзор на пътното придвижване, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. 

Целта на акцията е да се усъвършенства придвижването по пътищата както в региона, по този начин и по пътищата в цялата страна. 

Ще се следи дали водачите съблюдават рестриктивните мерки на скоростните режими, правоспособни ли са и дали не са седнали зад кормилото след приложимост на алкохол или наркотични субстанции. Контрол ще има и над водачите на мотоциклети и мотопеди. В интервенцията се планува засилено наличие в дребните обитаеми места, където ще се включат чиновници на охранителна полиция. Там екипите ще наблюдават главно за недопускане на ръководство на МПС от неправоспособни водачи и такива, използвали алкохол или наркотични субстанции.

Три профилирани полицейски интервенции „ Алкохол, опиати и дееспособност " са планувани до 6 март. На 26 и 27 февруари ще има засилени инспекции по пътищата в региона, втората интервенция ще бъде на 2 против 3 март, а третата е планувана за 5 против 6 март.

По мотив идния Национален празник – 3 март обичайно ще има засилено полицейско наличие за подкрепяне на трафика на входно-изходните артерии на огромните градове и на местата, които се посещават от повече жители.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи осведомят още, че през миналото денонощие в района са регистрирани три пътнотранспортни катастрофи с материални вреди. За разнообразни установени нарушавания полицейските чиновници са съставили 36 акта, наложени са 109 санкции с фиш. Сигнали за пожари не са получавани. 

Пожарникари са оказали подпомагане за преместване на заболели мъж и жена от жилището им на „ Цар Освободител " в Шумен до екип на незабавна помощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР