От днес може да се купува недостигащ стаж за пенсиониране.

...
От днес може да се купува недостигащ стаж за пенсиониране.
Коментари Харесай

Добра новина за бъдещите пенсионери, но няма да се хареса на всички

От през днешния ден може да се купува недостигащ стаж за пенсиониране. От 1 януари се усилиха възрастта и стажът, нужни за пенсия.

Максимумът недостигащ стаж за пенсия, който може да се закупи е до пет години. Това могат да създадат авансово и хора които са били постоянни студенти за периода на образованието.

От Национален осигурителен институт от време на време регистрират че всяка година нараства броят на закупилите недостигащите месеци стаж, като това всяка година коства и повече пари, поради нарастването на минималната осигуровка. 19,8% от нея е цената за месец. За предходната година близо четири хиляди и 100 индивида са купили стаж

Междувременно продължава годишното повишаване, както на изискваните стаж, по този начин и на възраст за излизане в пенсия. За всеобщата трета категория труд за дамите ще се изискват навършени 62,2 години и стаж от 36,6 години, а за мъжете надлежно навършени 64,7 години и стаж от 39,6 години.

През 2037 година общата пенсионна възраст за двата пола ще се изравни на 65 години при застрахователен стаж 40 години за трета категория труд, написа БНР.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР