От днес и общинската МБАЛ „Свети Мина“ отново отваря Ковид

...
От днес и общинската МБАЛ „Свети Мина“ отново отваря Ковид
Коментари Харесай

Отварят и COVID отделението в МБАЛ Свети Мина

От през днешния ден и общинската МБАЛ „ Свети Мина “ още веднъж отваря Ковид отделението си за банкет на пациенти. Припомняме, че съгласно решението на Областния спешен щаб другата общинска МБАЛ – „ Свети Пантелеймон “ възвърне отделението си за заболели от коронавирусна зараза още през предходната седмица, а „ Свети Мина “ бе оставена в запас.

„ Бившето Първо вътрешно поделение на II етаж ще бъде преобразувано в Ковид поделение, както и при предходната вълна. То разполага с 22 кревати, изцяло оборудвани за пациенти с лека и междинна форма на заболяване от делта-варианта на вируса. До всяко легло има извод на новата кислородна апаратура в болничното заведение, която доближава до общо 123 кревати.

" Важно е да уточним, че този път ще продължим и останалата си досегашна активност и ще одобряваме пациенти с други болести. Те обаче ще бъдат насочвани към другите отделения на болничното заведение, които са чисти от Ковид “, съобщи шефът на МБАЛ „ Свети Мина “ проф. Петър Петров.

Той посочи, че болничното заведение разполага с задоволително консумативи и лекарства на този стадий и няма терзания за материалното застраховане на лечебното заведение.

„ Имаме и положителни експерти, които към този момент натрупаха опит в лекуването на коронавирусната зараза и съм сигурен, че на този стадий болничното заведение ще се оправи. Пост-ковид центърът също не е преставал да работи след откриването си – оказа се, че затрудненията след вируса по никакъв начин не са за подценяване “, добави проф. Петров.

Шефът на общинското опазване на здравето доктор Калин Калинов също изрази мнение, че болничното заведение е в подготвеност да се оправи с четвъртата вълна на инфекцията.

„ Изпълняваме решението на регионалния спешен щаб и откриваме поделение за лекуване на Ковид и в МБАЛ „ Свети Мина “. Екипът е квалифициран, болничното заведение има всичко належащо и съм спокоен, че ще се включи сполучливо в новата битка с вируса. Лекарите ще изпълнят своя професионален дълг по най-хубавия метод, а по този начин ще бъде омекотен и възможен напън върху центъра за незабавна и неотложна здравна помощ “, разяснява доктор Калинов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР