От днес физическите лица могат да проверят в сайта на

...
От днес физическите лица могат да проверят в сайта на
Коментари Харесай

Проверяваме онлайн получените през 2018 г. хонорари

От през днешния ден физическите лица могат да ревизират в уеб страницата на Национална агенция за приходите дали за тях има подадени данни от предприятия и от самоосигуряващи се лица за изплащани приходи, разнообразни от тези по трудов контракт, като да вземем за пример възнаграждения. Така жителите ще могат да ревизират и попълнят правилно годишните си заявления за облагане на приходите, заяви приходната организация.

Е-услугата „ Справка за изплатени приходи (различни от трудови) на физически лица “ е оповестена в Портала на Национална агенция за приходите за електронни услуги и е налична с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП).

Услугата дава информация също за типа и размера на изплатения приход, както и за удържания налог.

От Национална агенция за приходите припомнят, че срокът за подаването на декларациите за облагане на приходите от 2018 година изтича на 30 април 2019 година, като до тогава би трябвало да се заплати и посоченият в тях налог за довнасяне. Най-бързо и елементарно декларациите се подават онлайн с ПИК или електронен автограф.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни заявления и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 на цената на градски диалог.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР