От днес екипи на Главна дирекция Жандармерия, специални операции и

...
От днес екипи на Главна дирекция Жандармерия, специални операции и
Коментари Харесай

Жандармерия подсилва охраната на потопените села в Карловско - 112

От през днешния ден екипи на Главна дирекция „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма " също са ангажирани с защитата на селата Каравелово, Слатина и Богдан, които пострадаха най-вече от наводненията в района, заяви пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.

Общо 50 чиновници от другите структурни подразделения на основната дирекция в страната ще патрулират на територията на трите обитаеми, като през нощта екипите ще бъдат по три, а денем – по един, и ще останат там до момента в който има нужда. С тази организация се цели да се укрепи работата на полицията по повод запазване на имуществото на хората и недопускане на незаконни похищения, изключително през тъмната част на денонощието.

Една от най-важните задания, които придадените сили от жандармерията ще извършват, е пропускателният режим на входно-изходните артерии на селата за инспекция на водачите и пасажерите в колите. Служителите ще разполагат със лист на лица от престъпния контингент от района и прецизно ще наблюдават за тяхното наличие в съответното село. Паралелно с това, ще оказват подпомагане за паркиране на колите на доброволците, които всекидневно идват на помощ на локалното население. Заедно с полицията, патрулите на ГДЖСОБТ ще правят периодически обход на територията за недопускане на похищения на имущество от къщите, както и от употребената за почистване на следствията от наводнението профилираната техника. При приемане на сигнали от локалните поданици за възможни нарушавания, екипите ще се намесват неотложно.

Още с идването им през днешния ден, чиновниците получиха съответния инструктаж в постройката на полицията в Карлово и първото им дежурство стартира в 20 часа довечера, оповестяват още от Министерство на вътрешните работи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР