От днес е в обръщение сребърна възпоменателна монета с частично

...
От днес е в обръщение сребърна възпоменателна монета с частично
Коментари Харесай

Такъв народ няма да изчезне: Стотици българи спаха пред БНБ

От през днешния ден е в послание сребърна възпоменателна монета с отчасти позлатяване на тематика " Цар Михаил III Шишман ". По този метод от Българска народна банка не престават серията " Средновековни български владетели ".

Над 200 индивида чакат опцията да закупят монетата, предопределена за нумизмати. От 20 ч. нощес има напрежение пред постройката на Българска народна банка, поради новодошли претендент купувачи.



Още от през вчерашния ден е направен лист по ред на появяването на всеки фен на скъпата монета. Има засилени ограничения за сигурност и ограничаваща полицейска лента.

Цената на монетата при стартиране в обращение е 144 (сто четиридесет и четири) лв..

Монетата ще се продава в Българската национална банка – на две каси в София, пл. „ Княз Александър I “ № 1 и четири каси в Касов център на Българска народна банка в София, ул. „ Михаил Тенев “ № 10.

Всеки клиент ще може да закупи от касите на Българската национална банка единствено по 1 монета, без значение дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице. За закупуване на монета от името и за сметка на друго лице е належащо представянето на нотариално заверено категорично пълномощие за закупуването на съответната възпоменателна монета. Ако клиент в качеството си на физическо лице закупи монета от касите на Българска народна банка, то той няма право да закупи още една монета като представител на юридическо лице, като това ограничаване важи и за противоположния случай. Монети не се продават на лица, които не са навършили 18 години.



До края на работния ден на 20 ноември  2023 година новата монета ще бъде предоставена от Българска народна банка на „ Първа капиталова банка “ АД, „ Тексим Банк “ АД, „ Токуда Банк “ АД и „ Централна кооперативна банка “ АД за продажба в техните офиси и клонове.

4

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР