От днес е спряна дейността на Отделението по анестезиология и

...
От днес е спряна дейността на Отделението по анестезиология и
Коментари Харесай

Ловешката болница остана без Интензивно отделение

От през днешния ден е спряна активността на Отделението по анестезиология и интензивно лекуване в МБАЛ " Проф. доктор Параскев Стоянов " в Ловеч. Това се е наложило, защото тримата анестезиолози, старшата сестра и още две реанимационни сестри са с позитивни проби за COVID-19 и по този начин не доближава медицински личен състав, който да поеме дежурствата, заяви прокуристът на болничното заведение доктор Атанас Атанасов.

" Това е проблем при случаи на утежняване на пациенти. Сега реанимационните действия се постанова да се правят от други експерти ", сподели още доктор Атанасов пред Българска телеграфна агенция.

Той разясни, че всичките 80 кревати, избрани за пациенти с потвърдена Коронавирус зараза, са заети. В същото време сега в болничното заведение има единствено един инфекционист, а към 40% от личния състав, полагащ грижи за инфектирани с ковид, са с позитивни проби.

" Непрекъснато постъпват от Спешно поделение пациенти с пневмонии и в това време много от лекарите и медицинските сестри се оказаха инфектирани и трябваше да бъдат отстранени ", добави прокуристът.

По думите му поради неналичието на анестезиолози, пациентите, които се нуждаят от хирургична, травматологична или акушеро-гинекологична помощ, след консултация със експерт, се насочват към УМБАЛ - Плевен.

Преустановен е и приемът на пациенти в Отделението по ушно-носно-гърлени заболявания, Очно поделение и Отделението по рехабилитация.

" За неналичието на медицински личен състав управлението на болничното заведение е уведомило Регионалната здравна ревизия и Министерството на здравеопазването ", сподели още доктор Атанас Атанасов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР