От днес е по-висок и прагът за регистрация по ДДС,

...
От днес е по-висок и прагът за регистрация по ДДС,
Коментари Харесай

От днес минималната работна заплата е 780 лв. frognews.bg

От през днешния ден е по-висок и прагът за регистрация по Данък добавена стойност, който към този момент е 100 000 лева Досега прагът беше 50 000 лева Също от през днешния ден са в действие главните разпореждания на закона, с който се удължава действието на бюджетите на Държавното публично обезпечаване, Здравната каса и Държавния бюджет от миналата година до приемането на нови бюджети през актуалната 2023-а. 

 

По-евтини с 10% са електронните винетки. Отпадна мярката за подкрепяне на водачите с отстъпка от 0.25 лева на литър заредено гориво. В столичния градски превоз към този момент се пътува с електронни билети за време, които наложително би трябвало да се валидират при качване в транспортното средство. Предлага се и нов тип превозен документ. Това е 24-часова карта за безграничен брой пътувания с всички типове превоз. Цената ѝ е 6 лева 72-часова карта коства 15 лева Премахват се транспортните документи на хартия.

 

От през днешния ден Българска народна банка покачва главния лихвен % на 1.42 %. Плавното му покачване стартира още през м. октомври поради инфлационните процеси в страната. ОЛП се прилага ограничено на банковия пазар у нас и визира някои левови заеми. Увеличаването е на фона на нарасналите лихвени равнища от Европейската централна банка, които оказват своето въздействие и върху паричния пазар у нас.

 

9% понижени ставки, които бяха въведени поради Ковид-кризата върху хляба и брашното, ресторантьорските, кетъринг услугите и потреблението на спортни уреди, също се удължават с една година. През м. декември Народното събрание реши да остави на по-ниска ставка книгите, печатните издания и бебешките храни и пелени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР