От днес до 29 април се променя организацията на движение

...
От днес до 29 април се променя организацията на движение
Коментари Харесай

Пак ще е ад по АМ "Тракия"! Започва ремонт за 120 дни до месец юни

От през днешния ден до 29 април се трансформира организацията на придвижване в посока Бургас сред 20-и и 21-и км на Автомагистрала " Тракия ". Трафикът ще се реализира в двете посоки в платното за София.

Причината е ремонт на селскостопанския подлез на автомагистралата. Трафикът ще се реализира в двете посоки в платното за София, а скоростта в сектора ще е понижена до 50 км/ч. Необходимо е водачите да карат деликатно и да съблюдават прецизно пътната сигнализация.

По време на ремонтните действия и за повишение на сигурността на придвижване в часове с натоварен трафик през почивните дни прекосяването на тежкотоварни коли над 12 т краткотрайно ще се лимитира и пренасочва по обходен маршрут по път I-8 София – Пловдив.

В петък от 12 ч. до 20 ч. и в събота от 8 ч. до 14 ч. камионите пътуващи в посока Пловдив ще се отбиват при 5-ти км на Автомагистрала " Тракия " по пътната връзка с първокласния път София - Пловдив и ще се връщат на автомагистралата през пътен възел " Вакарел " – при 23-ти км на Автомагистрала " Тракия ". В неделя ограничаването ще е от 8 ч. до 14 ч. и ще се употребява същото различно трасе.

При засилен трафик в сектора от Автомагистрала " Тракия " и по напътствие на " Пътна полиция ", може да се вкарва реверсивно придвижване с две ленти в посока Пловдив и една към София от 14 ч. в петък до 14 ч. в събота и две ленти в посока София и една към Пловдив от 14 ч. до 20 ч. в неделя.

Основният ремонт на селскостопанския подлез при 20-и км на Автомагистрала " Тракия " ще се прави от " АВТОМАГИСТРАЛИ " ЕАД. Строително-монтажните работи са предоставени след извършена открита процедура по Закон за обществените поръчки през предходната година.

Стойността на контракта е 792 хиляди лева с Данък добавена стойност и средствата са от републиканския бюджет. Мостовото оборудване е с дължина 28.5 м и е в употреба от 1978 година В сектора от платното за Бургас пътната плоча е с нарушена хидроизолация, а по настилката и при двете фуги има пукнатини. С главния ремонт на подлеза ще се усъвършенства експлоатационното положение и ще се подсигурява безвредното прекосяване на транспортните средства.

Очаква се ремонтните действия да продължат по контракт 120 дни до месец юни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР