От днес до 23 февруари е в ход нова специализирана

...
От днес до 23 февруари е в ход нова специализирана
Коментари Харесай

5-дневна акция „Курорти“ започнаха пътните полицаи


От през днешния ден до 23 февруари е в ход нова профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на разпоредбите за придвижване по пътища та, като в другите региони на страната тя ще е с друг акцент. Това заяви основен контрольор Лъчезар Близнаков от отдел „ Пътна полиция “, ГДНП.

По пътища та, където има засилен трафик на товарни коли, инспекциите към водачите им ще продължат. Засилено ще е полицейското наличие по пътища та към курортите Боровец, Банско и Пампорово. Там ще се следи за съблюдаване на скоростните режими. Освен това с потоците ще се движат мобилни екипи, чиято задача ще е недопускане на неправилни маневри. Главен контрольор Близнаков насочи зов към водачите, които ще пътуват през планинските проходи, да се движат със съобразена скорост и подсети за заплахата от падащи камъни по това време на годината.

9407 товарни автомобила и 1648 рейса са тествани у нас по време на последната интервенция на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - ROADPOL. Тя се организира от 8 до 14 февруари. При товарните коли са открити 3478 нарушавания, 148 от тях са свързани с техническата им редовност.

В 10 случая са установени рискови механически неизправности и са наложени насилствени административни ограничения. 10 са откритите водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол, а един е управлявал след приложимост на наркотични субстанции. По време на инспекциите един лидер е арестуван за предложение на рушвет на проверяващите. При рейсовете са открити 281 нарушавания, в по-голямата си част не са основни. Установен е един лидер, управлявал след приложимост на алкохол.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР