От днес до 20 януари у нас ще се проведе специализирана

...
От днес до 20 януари у нас ще се проведе
специализирана
Коментари Харесай

Стартира специализирана полицейска операция за безопасност на движението в малките населени места

От през днешния ден до 20 януари у нас ще се проведе специализирана полицейска интервенция за контрол на пътното придвижване в малките населени места. Операцията е планирана на база разбор на пътнотранспортния травматизъм от началото на годината в страната, който демонстрира, че повече произшествия настъпват в малките населени места и на пътищата, които ги свързват. Затова напъните на полицейските екипи ще бъдат насочени точно към тях, съобщи на брифинг главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „ Пътна полиция “ - ГДНП. Проверяващите ще наблюдават главно за недопускане на управление на моторни транспортни средства след приложимост на алкохол или наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи.

В огромните градове също ще има засилено полицейско наличие, само че акцентът там ще е върху уязвимите участници в движението по пътищата. Статистиката сочи, че от началото на годината са възникнали 54 пътнотранспортни произшествия с присъединяване на пешеходци и това постанова да се работи в тази посока, допълни още Близнаков.

Той акцентира, че идните дни полицейските екипи ще продължат да работят интензивно, за да подкрепят придвижването заради влошената метеорологична конюнктура.

Над 13 000 нарушавания са открити по време на профилирана полицейска интервенция, проведена от 8 до 13 януари 2021 година с акцент пешеходците и водачите, които отнемат предимството им на пешеходните пътеки. Санкционирани са 747 пешеходци, а 75 водачи са били осъдени за лишаване на предимство на пешеходец.

Продължаваме да отчитаме огромен брой водачи, които си разрешават да управляват след приложимост на алкохол и наркотични субстанции. По време на операцията са открити 66 водачи, седнали зад кормилото след приложимост на наркотици, а други 117 – след приложимост на алкохол. 18 000 са били констатираните нарушения на скоростните режими, обобщи Близнаков.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР