От днес до 18 май седмокласниците подават заявления за явяване

...
От днес до 18 май седмокласниците подават заявления за явяване
Коментари Харесай

Седмокласниците подават заявки за явяване на изпити от днес

От през днешния ден до 18 май седмокласниците подават заявки за явяване на изпит за инспекция на качествата. Бланките се внасят в учебното заведение, в което се образова ученикът. Изпитът по изобразително изкуство е на 1 юни, по музика - на 4 юни, а по физкултура и спорт - на 5 и 6 юни. Към заявката за полагане на изпит по физическо се ползва копие от застрахователна лавица „ Злополука “. Изпитите не се отнасят за приемането в държавните учебни заведения към Министерство на културата и Министерство на младежта и спорта, които провеждат приема си независимо. 

Всички седмокласници се явяват на национално външно оценяване по български на 21 май и по математика на 23 май в учебните заведения, в които се образоват. На входа квесторите ревизират документите за идентичност и служебната записка. Тя се получава до 16 май от учебното заведение, в което учи ученикът. 

Началото на изпитите е в 10 часа, като учениците би трябвало да са заели места не по-късно от 9,45. Те употребяват наследник цвят писалка, а по математика - и линия, пергел, транспортир, триъгълник, молив и гума. Не са разрешени  коректори, калкулатори и справочници.  Мобилните телефони се оставят на предпазване при квесторите на влизане в изпитната зала. 

Резултатите от двата изпита ще станат ясни до 6 юни. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР