От днес до 17 октомври е в ход специализирана полицейска операция

...
От днес до 17 октомври е в ход
специализирана полицейска операция
Коментари Харесай

В ход е нова операция за контрол на товарните автомобили и автобусите

От през днешния ден до 17 октомври е в ход специализирана полицейска интервенция за контрол на товарните коли и автобусите. Действията се организират на територията на цяла Европа във всички страни-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция, Roadpol. Това съобщиха на брифинг началникът на отдел „ Пътна полиция “, ГДНП комисар Калоян Драганов и изпълнителният шеф на ИААА Бойко Рановски.

Проверките у нас се реализират от смесени екипи – на Пътна и Охранителна полиция, и на чиновници от Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “. Основното, за което ще се следи е съблюдаване на времето за почивка, недопускане на претоварване на товарните коли, съблюдаване на скоростните режими, недопускане на управление след приложимост на алкохол или наркотични субстанции, разясни Рановски.

При нужда работата на служителите ще бъде подпомагана и от техни сътрудници от Криминална полиция, ако се откри противозаконен транспорт на мигранти, добави комисар Драганов.

В календара на Roadpol са планувани 4 пъти в годината интервенции за надзор на товарните коли и рейсовете – във всеки един от сезоните. Причината за това са сериозните вреди, които настъпват след пътни произшествия с присъединяване на подобен тип транспортни средства.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР