От днес до 13 януари на територията на страната е в

...
От днес до 13 януари на територията на
страната е в
Коментари Харесай

От днес до 13 януари е в ход операция на Пътна полиция

От през днешния ден до 13 януари на територията на страната е в ход специализирана полицейска интервенция за надзор на движението по пътищата. За всяка област на страната тя има друг акцент, заяви на брифинг основен контрольор Николай Крушарски от отдел „ Пътна полиция “, ГДНП.

На територията на Столична дирекция на вътрешните работи и областните дирекции на Министерство на вътрешните работи в Сливен и Пловдив ще бъде засилен контролът на пешеходците. Екипите ще наблюдават да не се допуска пресичане на необозначени места и рязко навлизане на пешеходци на платното за движение. Контрол ще има и спрямо водачите на пътни транспортни средства, при които ще се следи да не отнемат предимството на пешеходците.

На територията на ОДМВР-В. Търново ще се засили контролът на придвижването на товарните коли. При тях екипите ще следят за съблюдаване на скоростните режими, техническата редовност на превозните средства и верния превоз на товарите. По пътищата на региона ще се прави и засилен надзор за недопускане на ръководство на моторни превозни средства след приложимост на алкохол или наркотични субстанции.

По пътищата в областите Монтана, Ловеч, Пазарджик, Варна и Бургас ще се осъществява засилен надзор в рискови участъци.

В останалите области на страната ще има засилен надзор за недопускане на управление на МПС след приложимост на алкохол и наркотични субстанции, както и от неправоспособни водачи. „ Контролът ще е повсеместен. От предходната година има тенденция за понижаване на тежките инциденти и главната ни задача е да я запазим “, заключи Крушарски.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР