От днес Детското отделение на областната болница във Враца спира

...
От днес Детското отделение на областната болница във Враца спира
Коментари Харесай

Детското отделение в МБАЛ-Враца спира работа до края на месеца

От през днешния ден Детското поделение на регионалната болница във Враца стопира приема на пациенти до края на месеца, тъй като личният състав му излиза в отпуска. Очаква се по-късно звеното да възвърне работата си с нов екип от педиатри.

Кризата в детското поделение във Враца породи поради дефицита на лекари. Припомняме, че и заради непостижимите условия за труд и ниско възнаграждение. Общо в Педиатричното поделение насъбраният заплатен годишен отпуск на лекарите и сестрите е над 700 дни, като има медици с 89 дни необработен отпуск. Преди приключването на периода през септември те би трябвало да употребяват насъбраните отпуски.

В болничното заведение ще продължи приемът на деца в две отделения – по хирургия и ортопедия. Деца с други диагнози ще се пренасочват към общинските лечебни заведения в Мездра и Бяла Слатина и към лечебни заведения с по-високо равнище на подготвеност в София и Монтана.

Междувременно се водят договаряния за съставяне на нов лекарски екип. При визитата си във Враца предходната седмица министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков увери, че  Той отхвърли да одобри и .

От локалната администрация дадоха обещание общински жилища за педиатри, които се съгласят да бъдат командировани във врачанската болница, посочи БНР.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР