От днес читателите разполагат с голямо разнообразие от художествена, историческа

...
От днес читателите разполагат с голямо разнообразие от художествена, историческа
Коментари Харесай

Новата библиотека в Каменар отвори врати

От през днешния ден читателите разполагат с огромно многообразие от художествена, историческа и известна литература, енциклопедии и други

Днес бе публично открита новата библиотека за деца и огромни в квартал Каменар. Читателският клуб се намира в двора на храм „ Св. Параскева ” и е основан по самодейност на локални поданици и с поддръжката на досегашния кметски наместник Петко Петков.

След като мястото, отредено за библиотека, бе усърдно почистено и подредено, от през днешния ден читателите разполагат с огромно многообразие от художествена, историческа и известна литература, енциклопедии и други

Специално за най-малките е самостоятелен детски ъгъл със занимателни книжки и място за оцветяване на картинки.

„ Страниците на най-овехтелите и неизползваеми към този момент книги превърнахме в хартиени пера, събрани в „ благ крила ” – фон за фотография, с концепцията да не престават да носят наслада и усмивки. ”, споделиха главните основатели за основаването на библиотеката – Катерина Китинова и Мария Кайрякова.

Гост на събитието бе кметът на Поморие Иван Алексиев, който подари книги от персоналната си библиотека, както и от всички издания на забавните исторически, просветителни и рисувателни книжки за Поморие, подарени за фонда на библиотеката от създателя им Валя Георгиева – историк и учител.

Сред първите гости на новата библиотека бяха още ръководителят на Общински съвет Поморие Адам Адамов, ръководителят на НЧ „ Просвета 1888 ” – Поморие Милчо Талев, деца и поданици на поморийския квартал.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР