От днес бургазлии ще се радват на висящ имелски венец,

...
От днес бургазлии ще се радват на висящ имелски венец,
Коментари Харесай

Влюбени се снимат под венец от имел в сърцето на Бургас

От през днешния ден бургазлии ще се радват на провесен имелски венец, който ще подканя влюбените да затвърдят своята обич посредством вълшебна целувка под мистичното растение. Венецът е с размер 70 см. в диаметър и се намира в сърцето на града, щръкнал над емблематичния за Бургас Компас на основната улица " Александровска ".

Всички влюбени бургазлии и посетители на града могат да създадат своя фотография под имела и да я изпратят на е-мейл: [email protected], и да станат част от зимната приказка на Бургас.

Една от коледните обичаи, датираща още от XVIII век е, че влюбените би трябвало да се целунат под имел, с цел да затвърдят силата на своята обич и да си подсигуряват хармонични връзки. Популярната традиция за целувка под клонка имел на Коледа се корени в древноскандинавската митология и към този момент е необятно публикувана по целия свят.

Сред едно от известните вярвания е, че имелът дава живот и защищава от заболявания. Растението още предизвиква любовта, носи благополучие и шанс.

От през днешния ден имелът към този момент е част от празничната атмосфера в Бургас и ще способства за укрепване на романтиката, присъща за наближаващите коледни и новогодишни празници.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР