От днес Агенция Пътна инфраструктура започва проверка за безопасността на

...
От днес Агенция Пътна инфраструктура започва проверка за безопасността на
Коментари Харесай

След трагедията край Своге започва проверка на целия път през Искърското дефиле

От през днешния ден Агенция " Пътна инфраструктура " стартира инспекция за сигурността на целия път през Искърското дефиле. Целта е специалистите да открият какви поправки ще бъдат нужни, с цел да се избегнат произшествия в бъдеще.

Лицензирани външни инспектори по пътна сигурност ще прегледат цялостното положение на близо 82-километров сектор на второкласния път през Искърското дефиле. Въз основа на техните изводи ще бъдат взети решения какви спомагателни ремонтни действия би трябвало да бъдат подхванати, с цел да се увеличи сигурността на придвижване. Това включва и слагането на спомагателни ограничаващи системи и пътни знаци.

Участъкът, в който стана жестоката автобусна злополука със 17 жертви, към този момент е ремонтиран. Сложен е износващ асфалтов слой и шумяща маркировка за повишение сигурността на придвижване. Обновена е правата от водостока, преди мястото на пътния случай, до моста над река Лесковдолска. Тротоарите, подземните уреди, велосипедните алеи, паркингите, пешеходните подлези, осветлението и крайпътното озеленяване са отговорност на общината.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР