От днес Агенция Автомобилна администрация ще следи за нарушения сред

...
От днес Агенция Автомобилна администрация ще следи за нарушения сред
Коментари Харесай

ДАИ регистрира 7000 нарушения от началото на годината

От през днешния ден Агенция " Автомобилна администрация " ще следи за нарушавания измежду транспортните компании, ще ревизира и за незаконни превозвачи и ще има засилени инспекции по пътищата в цялата страна, предава Нова тв.

Инспекторите наблюдават дали водачите съблюдават времето за отмора, дали камионите са претрупани, както и за редовността на документите. И макар, че множеството водачи настояват, че са изрядни, не липсваха и извършители.

Шофьор се снабди с три акта - за това, че няма механически обзор, тахографска шайба и пътен лист за деня. Свалени бяха и номерата на камиона на чужденец, тъй като би трябвало да заплати наложени санкции, преди да напусне страната.

" Наредил съм всички инспектори да бъдат на ротационен принцип, с цел да не се получават наслоявания и връзките сред превозвачи и проверяващи. Създават се условия за нерегламентирани практики, " изясни министърът на превоза Георги Тодоров.

" Минималните санкции са към 200 лв. и варират до към 2000 лева.От началото на годината имаме 7000 открити нарушавания, които са с 3500 повече за същия интервал през миналата година ", сподели шефът на ИА " Автомобилна администрация " Бойко Рановски.

От ДАИ споделят, че всеки ден на терен са към 70 екипа, а инспекциите са ежедневни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР