От днес (9 май) движението по път I-1 София -

...
От днес (9 май) движението по път I-1 София -
Коментари Харесай

Движението по пътя София - Перник, в района на Владая, е в едната лента

От през днешния ден (9 май) придвижването по път I-1 София - Перник, в региона на Владая, се реализира в двете посоки в лентата за Перник.

Временната организация е за осъществяването на строителни действия, свързани с подсилване на свлачище в лентата за София.

Необходимо е водачите да карат деликатно, да съблюдават прецизно пътната сигнализация и въведеното ограничаване на скоростта до 50 км/ч., оповестяват от АПИ.

Агенция „ Пътна инфраструктура " се извинява на водачите за породеното стеснение, само че ремонтно-възстановителните работи са наложителни, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване. С осъществяването на укрепителните действия ще се спре свлачищния развой, зародил от интензивните превалявания през 2015 година За задачата ще бъде построена пилотна структура от стоманобетонова опорна стена, габионна структура, високоякостна укрепителна система за стабилизиране на откоса. Ще се сложи и високоякостна укрепителна мрежа. Предвидено е възобновяване на пътната настилка, разчистване на съществуващите отводнителни уреди и създаване на дренаж.

Срокът за довеждане докрай на строителните работи е 6 месеца.

Изпълнител на строително-монтажните работи е „ ИСА 2000 " ЕООД. Договорът им е за 4 994 010,52 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол ще реализира „ Пи Ес Консулт " ООД. Стойността на техния контракт е 66 600 лева с Данък добавена стойност. Авторският контрол ще бъде на „ ГЕОКОНСТРУКТ " ООД, а договорът е за 1200 лева с Данък добавена стойност.

Обектът се осъществя по план „ Превенция и противопоставяне на свлачищните процеси по републиканска пътна мрежа - Фаза 2 " по Оперативна програма „ Околна среда 2014-2020 година, по който ще бъдат възобновени общо 5 обекта. Общата стойност на плана е 17 815 006,80 лева с Данък добавена стойност. Финансирането от Кохезионния фонд е 15 142 755,78 лева с Данък добавена стойност, а националното съфинансиране е 2 672 251,02 лева с Данък добавена стойност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР