От днес, 8 октомври започва първият етап oт работата по

...
От днес, 8 октомври започва първият етап oт работата по
Коментари Харесай

От днес във Варна: Започва 120-дневният ремонт до Двете кули, ето обходните маршрути

От през днешния ден, 8 октомври стартира първият стадий oт работата по построяването на канализационен колектор с огромен диаметър и две канализационни шахти на ВиК-Варна под кръстовището на бул. „ Владислав Варненчик “ и бул. „ Република “. Работата по плана ще продължи 120 дни, съгласно предварителния график, написа Морето.

Заради обичайно огромния трафик в региона е решено да не се затваря напълно основното кръстовище, а да се възнамерява създаване на оборудването поетапно. Така ще бъде непокътнат ¾ от потенциала за прекосяване през него, само че с нараснало внимание с оглед обстоятелството, че то на процедура ще е строителен обект.

За да се избегнат огромните тапи, са избрани и обходни направления, с които да се избегне прекосяването през кръстовището и те са целесъобразни до привършване на строителните действия.
Обходните направления са:
1. За влизащите във Варна от Автомагистрала „ Хемус “ – слизане от автомагистралата по рампата до „ Бизнес Парк “ Варна. След това, за лекотоварния трафик, на кръговото качване в посока „ Метро “ и влизане в града по бул. „ Сливница “ и бул. „ Цар Освободител “. За тежкотоварното придвижване - слизане по бул. „ Атанас Москов “ към бул. „ Девня “ и по-късно на Голямото кръгово на бул. „ Левски “ влизане в града по бул. „ Левски “ или по ул. „ Пеячевич “ и бул. „ Христо Смирненски “

2. За излизащите от Варна по бул. „ Владислав Варненчик “ е целесъобразно още от кръговото на „ Автогара Варна “ слизане към ул. „ Девня “ и качване към бул. „ Сливница “ и бул. „ Цар Освободител “. Следващ и финален вид за отбягване на вероятно запушване е на кръстовището на МОЛ Варна слизане по ул. „ Пеячевич “ към огромното кръгово, оттова по бул. „ Девня “ и качване по бул. „ Христо Смирненски “ още веднъж към бул. „ Сливница “ и бул. „ Цар Освободител “.

Одобрена е и временна организация на придвижването, която цели да води трафика още от входа на Варна по бул. „ Атанас Москов “ за тези коли, за които не е неотложно да преминат през кръстовището на „ Двете кули “.

За тези, които ще минават през кръстовището по време на строителните действия е значимо да знаят, че това ще става от бул. „ Вл. Варненчик “ посока от автомагистрала „ Хемус “ по южното платно на булеварда. На идващите стадии ще се постанова, според от строителните действия, прекачване на влизащите в града в двете посоки в северното платно, а на излизащите от града - в южното платно още веднъж в двете посоки.
 

Тази организация на придвижване се отнася за целия интервал на строителните действия.

В първи стадий на строителството ще бъде напълно затворен бул. „ Република “ в секторът от кръстовището с бул. „ Владислав Варненчик “ до кръговото кръстовище с ул. „ Уста Колю Фичето “.

След привършване на дейностите по стадий 1 и преди затварянето на нов сектор за втория стадий, жителите ще бъдат навреме осведомени.

За да се пускат бързо в употреба готовите трасета и да се облекчава трафикът, се вкарват следните стадии на затваряне на секторите:

1. Етап 1: по бул. " Република " – от ул. " Уста Колю Фичето " до бул. " Владислав Варненчик " (цялостно затваряне) – период: от 08.10.2024 до 08.11.2024 година

2. Етап 2:  по бул. " Владислав Варненчик " – южно платно (движение в двете посоки в северното платно) - период: от 08.11.2024 до 22.11.2024 година

3. Етап 3:  по бул. " Владислав Варненчик " – северно платно (движение в двете посоки в южно платно) - период: от 22.11.2024 до 8.12 2024 година

4. Етап 4:  по бул. " Република " – от бул. " Владислав Варненчик " до излаз зад бензиностанция Петрол (изцяло затворено платното посока бул. „ Сливница “ в двете посоки придвижване в другото платно) – период от 8.12.2024 до 8.02.2025 година

Посочените периоди са за осъществяване на строителните действия в идеални условия. При настъпване на форсмажорни условия може да се наложи те да бъдат изменени, за което жителите ще бъдат навреме осведомени, оповестяват от ВиК-Варна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР