От днес, 6 ноември, пред МБАЛ Д-р Братан Шукеров“ в

...
От днес, 6 ноември, пред МБАЛ Д-р Братан Шукеров“ в
Коментари Харесай

Пред смолянската болница отвориха мобилен Ковид-кабинет

От през днешния ден, 6 ноември, пред МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров “ в Смолян проработи мобилен Ковид-кабинет. В него ще се обслужват пациенти със подозрения за ковид, превозени от Спешна помощ. Мобилният пункт е ситуиран на рампата на функциониращия от месец март Ковид-кабинет в структурата на Спешното поделение, оповестиха от лечебното заведение.
Разполагането на мобилните пунктове пред всички държавни лечебни заведения става по предписание на здравния министър проф. Костадин Ангелов, прецизират от болничното заведение.
 От 6 ноември би трябвало да има мобилни пунктове за тестване за COVID-19 пред лечебните заведения От 6 ноември би трябвало да има мобилни пунктове за тестване за COVID-19 пред лечебните заведения
От 6 ноември, 13:00 часа, би трябвало да има мобилни пунктове за тестване за COVID-19 пред лечебните заведения. Това съобщи шефът на болница " Свет...
Мобилният кабинет е изцяло оборудван и с опция за осъществяване на прегледи, премерване витални индикатори, венозни инфузии, О2. Той е електрифициран и водоснабден, оповестяват от лечебното заведение.

" МБАЛ-Смолян през цялото време на пандемията има оголен Ковид-кабинет. В двора на болничното заведение се намира и инфекциозният кабинет, където работят инфекционисти. На този стадий считаме мобилният кабинет да се употребява, когато на рампата дойдат повече от една кола за спешна помощ на Спешна помощ, което преди две седмици беше всекидневно. Това е доста добра опция пациентът да не чака в колата за спешна помощ, а да бъде изместен в мобилния кабинет. Тестване за Covid-19 ще се прави единствено при подозрение и по наставление на доктор ", разяснява изпълнителният шеф на здравното заведение доктор Марин Даракчиев.
В МБАЛ – Смолян следва да стартира работа и лична лаборатория за проучване на PCR проби.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР