От днес, 6 август, властите в Съединените американски щати връщат

...
От днес, 6 август, властите в Съединените американски щати връщат
Коментари Харесай

В сила влязоха санкции на САЩ срещу Иран, предстоят и още ограничения

От през днешния ден, 6 август, управляващите в Съединените американски щати връщат част от глобите против Иран, анулирани със Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД) от 2015 година, оповестява БГНЕС.
Новите-стари наказания ще обиден автомобилната индустрия, търговията със злато и други скъпи метали.
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп разгласи на 8 май 2018 година, че страната му ще отдръпна подписа си под СВПД. Той се закани, че освен ще върне анулираните през 2015 година наказания, само че ще наложи спомагателни. Тръмп неведнъж определяше иранската договорка за неуспех на предходната президентска администрация и упрекна Техеран, че поддържа терористични групировки в Близкия Изток.
Американският президент е решен да принуди Иран да се държи като " естествена страна ", съобщи пред публицисти Държавният секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео. Той предизвести, че глобите ще са в действие, до момента в който Техеран не промени радикално политическия си курс. Помпео добави и, че е надълбоко смутен от известията за принуждение от страна на иранските управляващи над невъоръжени хора.
Съединени американски щати имат намерение да наложат и втори пакет наказания, само че това ще стане на 4 ноември.
Директорът на отдела за политическо обмисляне на Държавния департамент Брайън Хук означи, че задачата на Съединени американски щати е да сведе " до нула " приходите на Ислямската република от продажба на петрол.
Очаква се глобите в допълнение да усложнят икономическата обстановка в Иран. През последните седмици иранците всеобщо изтеглят спестяванията си и ги обменят в задгранична валута. Курсът на риала доближи нов антирекорд от 120 хиляди риала за $. Иранският парламент даде на президента на страната Хасан Роухани месец, с цел да предприеме ограничения за превъзмогване на икономическата рецесия. Депутатите се възползват от конституционното си право да изискат доклад по отношение на регулирането на цените на стоките, валутния курс и ограниченията за битка против безработицата и изхода от криза.
Обезценката на националната валута и галопиращата инфлация изкараха доста иранци на митинг. В редица случаи полицията беше принудена да прибегна до сълзотворен газ и водни струи.
Засега Техеран отхвърля да води договаряния със Съединени американски щати под сходен напън. От Министерството на външните работи на Ислямската република се съмняват, че сходни диалози ще доведат, до какъвто и да е било, резултат, защото Съединени американски щати са потвърдили, че не съблюдават подписаните договорености.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР