От днес 6.00 до утре 6.00 ч. стартира операция „24

...
От днес 6.00 до утре 6.00 ч. стартира операция „24
Коментари Харесай

Комисар Росен Рапчев разкри подробности за операция „24 часа скорост“

От през днешния ден 6.00 до на следващия ден 6.00 ч. започва интервенция „ 24 часа скорост “. На тази интервенция всичките налични механически средства в страната ще бъдат изкарани на основните пътища, автомагистрали, на огромните булеварди, на местата, където имаме централизация на пътнотранспортни катастрофи, поради несъобразена скорост. Ще се реализира доста сериозен и засилен надзор. Това съобщи по време на брифинг комисар Росен Рапчев - шеф на бранш „ Пътен контрол” към Главна дирекция „ Национална полиция “.

„ С този надзор чакаме жителите да понижат общата скорост на напредване и това да повлияе позитивно на пътнотранспортната конюнктура. Знаем, че една от най-сериозните аргументи за настъпване на пътнотранспортни катастрофи е превишената и несъобразена скорост “, добави още той.

"„ Пътна полиция “ разполага със 148 инсталирани в автомобила камери и 30 на триноги. Ще бъдат употребявани и стационарните камери ", сподели комисар Рапчев.

„ На нарушителите ще се издават електронни фишове. На тези, които в градски условия надвишават скоростта над 50 км / ч. ще се сформират актове за определяне на административно нарушаване, ще им се лишава свидетелството за три месеца. Глобите са по Закона за придвижване по пътищата и са според от самото нарушаване “, добави комисарят.

„ Скоростта в действителност е сериозен проблем, понижението й ще резервира нашия живот. Надяваме се резултатите от тази интервенция да не са огромен брой открити нарушавания, а по-малко пътнотранспортни катастрофи “, приключи комисар Рапчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР