От днес, 31 май, медиците и шофьорите на линейки от

...
От днес, 31 май, медиците и шофьорите на линейки от
Коментари Харесай

Застраховат медиците от Спешна помощ и шофьорите на линейки в София срещу прояви на агресия

От през днешния ден, 31 май, медиците и водачите на коли за спешна помощ от незабавните екипи, които обслужват София и региона, са застраховани против прояви на експанзия . Това оповестиха представители на компанията, на Българския лекарски съюз и на Спешна помощ-София, представени от БНР.

Застраховката е безвъзмездна и се поема от сдружението " Лев Инс " до края на годината.

По думите на шефът на Спешна помощ - София доктор Георги Гелев, лекарите в звеното и водачите на коли за спешна помощ са 666 н брой. Той разясни, че от началото на годината има пет случая на експанзия против екипи, най-вече в Самоков.

Гелев посочи,че това е довело до напускането на 4 индивида от филиала. Смятам, че това ще подейства превантивно. И може би нещата, откакто и за цялата страна го обезпечават - при закупуване на подобен пакет, нещата може би ще се подобрят. Може би, добави той.

Директорът на " Лев Инс " Павел Димитров уточни, че застраховката ще обезпечава обезщетение за претърпени вреди, само че също по този начин и правни съвещания за завеждане на дело против причинителя на експанзия. Искаме да дадем отпор на този тормоз, който се постанова върху лицата, на които ние се уповаваме и имаме вяра в най-трудните за нас случаи, сподели още той.

От " Лев Инс " подписаха рамково съглашение с Българския лекарски съюз, с което се уреждат преференциални условия за такава застраховка за всички медици у нас. Те могат да се застраховат самостоятелно или с групова лавица при предпочитание от страна на лечебното заведение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР