От днес, 14 февруари, атласът на недвижимото културно наследство на

...
От днес, 14 февруари, атласът на недвижимото културно наследство на
Коментари Харесай

Атласът на недвижимото културно наследство на България вече е достъпен онлайн

От през днешния ден, 14 февруари, атласът на недвижимото културно завещание на България е наличен онлайн на интернет страницата на Националния институт за недвижимо културно завещание (НИНКН). Това оповестиха от НИНКН.

Действащата бета версия, налична на адрес, обгръща всички обекти от листата на международното културно завещание и от регистъра на археологическите резервати, както и сред 10 и 15% от паметниците на културата, за които са избрани граници и наставления за запазване съгласно условията на Закона за културното завещание.

От НИНКН показват, че в базата данни са въведени и част от останалите обекти, само че единствено с техните координати и информация за статуса им . С червен силует са точките, в които се намират обекти от недвижимото културно завещание. Пещерите имат характерен статут и са маркирани със сив силует.

Дигиталната карта е основана от екип на НИНКН и през идващите месеци ще продължи допълнението ѝ с единични и групови обекти и територии. Тя е един от ефикасните принадлежности за необятен достъп до информация, следене на трендове и запазване на недвижимото културно завещание, от който могат да се възползват жителите, локалните и държавните институции.
 Националният институт за недвижимото културно завещание получи съвременна цифрова техника
Националният институт за недвижимото културно завещание получи съвременна цифрова техника

Тя е обезпечена от министерството на културата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР