От днес, 11 юли, започват строително-ремонтните работи по реконструкцията на

...
От днес, 11 юли, започват строително-ремонтните работи по реконструкцията на
Коментари Харесай

От днес започва преобразяването на Враца

От през днешния ден, 11 юли, стартират строително-ремонтните работи по реконструкцията на централната пешеходна зона във Враца, оповестяват от общината. Дейностите ще започват от градската градина, зад паметника на Христо Ботев.
В рамките на плана ще се подмени съществуващият тръбопровод пред постройката на община Враца и ще се създадат сградни отклонения пред читалище „ Развитие “.
Следващ стадий от плана е обновяването на пешеходната зона в следните сектори – площад „ Христо Ботев “, пространството пред Пощенска и Сувенирна палата, както и секторът от ул. „ Кръстьо Българията “ до бившето кино „ Коларов “.
С реконструкцията ще бъде сменена пешеходната настилка, уличното осветяване, както и детайли от градската среда. С реализирането на плана ще се облагородят зелените площи, като ще се засадят и нови дървесни и декоративни растителни типове. Кметът Калин Каменов разяснява, че няма да бъдат безсистемно премахвани съществуващите дървета.
„ Преди стартирането на ремонтните действия беше осъществена фитосанитарна оценка от специалисти на Лесотехническия университет. Специалистите установяваха съществуването на 20 дървета, които имат влошено положение – изгнили са или са в развой на изгниване, заболели са или са прекършени “ – разяснява кметът и добави, че част от новите дървесни типове ще са с по-голяма цветна корона, която разрешава накичване през есенно-зимния интервал.
Успоредно с реконструкцията на централната пешеходна зона ще бъде осъществен ремонт и на улици, чиято настилка е мощно нарушена. Предвидените за рехабилитация пътни прави и прилежащи тротоарни площи са в изключително тежко положение и основават компликации за участниците в придвижването. Към момента локалната администрация е оповестила социална поръчка за избор на реализатор на тези действия. Предвидените средства са близо 500 000 лева, като с тях ще се възстановят 12 улици.
Проектът за обновяването на пешеходната зона в града е на стойност 6 975 000 лева, част е от капиталовата стратегия на община Враца и се финансира по оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020. Фирмата-изпълнител на строително-ремонтите действия е „ ВМ ВРАЦА 2018 “ ДЗЗД.
С реконструкцията ще се построи по-добра визия на пешеходните зони и тротоари, както и на местата за публичен отдих. С реализацията на плана ще се реализира единна идея, която включва пешеходни настилки, велосипедни алеи, цветово оформление и художествено осветяване, указателни знаци, енергоспестяващо улично осветяване, както и разнообразни форми на градско озеленяване, показват от общината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР